pensioenverzekeringen

Financieel goed geregeld pensioen?
Na een leven hard werken eindelijk tijd voor u zelf? Lekker doen waar u zin in heeft en met uw familie en vrienden genieten van uitstapjes, cultuur en sport? Om uw leven prettig in te vullen heeft u voldoende financiële armslag nodig. Helaas blijkt uit de statistieken dat driekwart van de Nederlanders een pensioentekort heeft.

In Nederland geldt als norm dat uw pensioeninkomsten – AOW en werkgeverspensioen – 70 procent van uw laatstverdiende salaris moeten zijn. Haalt u dat niet, dan is er sprake van een pensioentekort. Dat tekort doet zich al snel voor. Het kan ontstaan doordat u minder dan 40 jaar werkt of regelmatig van werkgever bent veranderd. Maar ook door een echtscheiding, verblijf in het buitenland, de afschaffing van de AOW-partnertoeslag of door slechte pensioenafspraken lopen de pensioeninkomsten gevaar.

Er zijn gelukkig verschillende mogelijkheden om nu nog te zorgen voor een goed pensioeninkomen.
Of u nu werknemer, IB-ondernemer of Directeur-Groot-Aandeelhouder bent.
U kunt zelf sparen of beleggen, maar u kunt ook met belastingvoordeel een lijfrenteverzekering afsluiten of een bankspaarrekening openen.

Wilt u er zeker van zijn ook in de toekomst uw levensstijl te kunnen behouden, laat dan uw pensioenregeling doorlichten. Wij adviseren u graag over maatregelen waarmee u uw inkomen ook na uw 65e op peil houdt.

pdf_logo
Definitief Penisoenakkoord 2015

 

                                             
            bel_mij
  Laat u terugbellen door één
van onze pensioenspecialisten